Mandarinkacsamesék

Kikicsodaminekhováhányszorminő

2014. október 06. 15:23 - yi

cam00408_1412601564.jpg_3264x2448

Először is pár dolog tisztázásképpen: ez itt egy személyes napló, barátoknak, rokonoknak, üzletfeleknek, tehát szubjektív, kiszámíthatatlan és semmilyen benne található információért nem vállalok felelősséget. Kérdezni, kommentelni lehet, minden vendéget szívesen látok, de ha valaki sáros cipővel beront a nappalim közepére, répát, zöldborsót és epét hány a perzsaszőnyegemre, összekeni szarral a brokáttapétámat, azt vasvillára tűzve rúgom ki, miután kihúzkodtam a beleit és lábtörlőt horgoltam belőle. Na. Sziasztok.

A projekt: egy éves szerződés a kínai Xinmi városkában található, angol nevén City University of Zhengzhou főiskolával, ahol elvileg angolt fogok tanítani a lelkes és receptív, hipermotivált tanulóknak. Mivel valószínűleg nem csak kínaisok olvasnak majd, néha-néha magyarázok, mint pl. most.

Zhengzhou Kína Henan tartományának fővárosa, innen kb. 40 km-re található Xinmi, ami tulajdonképpen hozzá is tartozik közigazgatásilag, meg nem is. Hivatalosan vannak vagy 700 ezren, de ebben benne vannak a környező falvak Marinénijei is. A sulit egy amerikai-kínai alapította, csak, mert egy másikat már csinált a környéken, aztán unatkozott. Tehát ez egy magánfőiskola, de minden szükséges engedéllyel. 3 éves képzéseket kínál, ilyen junior college vagy mi. Vannak építőmérnökök, autószerelők, informatikusok, karmesterek, vízibohócok, kazánkovácsok, minden, ami kell a kínai gazdaság pörgéséhez.

Egy hete jöttem, Aeroflottal, hát mindenki mondott róluk mindent, nekem szavam sincs. Shanghaiban ugyan két és fél órás késéssel indult a helyijárat Zhengzhouba, de hát az már China Eastern. Az összes repcsi késéssel indult, mondván, tele van a levegő, dugó van a mennybolton. Na, mintegy harminc órányi kóválygás után leszálltam Zhengzhouban, ahol Glanz, a suli külügyi irodájának vezetője és  nála kb. huszonöt évvel fiatalabb felesége (höhö) fogadott és szépen elvittek a kampuszra, bele az új otthonomba egyenesen. Kis kitérő: Glanz az Glanznak az angol neve, ami német, mert Glanznak az a kínai neve, hogy 光辉, vagyis Glanz. Ez egy kínai gondolatmenet volt.

A lakásom egy 8 lakásos lépcsőház földszintjén van, és csak az enyém!!! A többi külföldi tanár is itt lakik, egyelőre két amerikai nő, az egyik egy 6 éves fiú ikerpárral, pont fölöttem, azonkívül egy angol nő és egy filippina. Még majd jön valaki állítólag.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mandarin-kacsa-mesek.blog.hu/api/trackback/id/tr56764203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szenteczki Anikó 2014.10.11. 14:27:50

Ildi! Mondhatnám, hogy meg sem lepődtem, viszont azért most kicsit DE! Egy év??????? Egyedül???? Kinn?????? Huh! Mindenesetre sírva röhögtem a blogodon!!!! :-) Nagyon vigyázz magadra! Figyelem a bejegyzéseidet!

Shatty 2014.10.16. 15:14:30

Mindenekelőtt gratulálok a blog frappáns névválasztásához! Annál is jobban tetszik mert van egy Darinka nevű unokatesóm.
Hajrá, hajrá!
süti beállítások módosítása