Mandarinkacsamesék

Retrospektív 2. - arcok a múltból 1.

2022. szeptember 06. 18:22 - yi

Glanz, a daloló vezető

mmexport1430715585589.jpg

Nos, nélküle nem jöhetett volna létre az én kínai életem, így ez a blog sem. 

Ő az úgynevezett 外事办主任 , FAO, azaz Foreign Affairs Officer, azaz a külföldi vendégtanárok pásztora. 

Vele esett meg az öt perces állásinterjúm Skype-on, ő jött elém a reptérre, mikor legelőször mentem, neki kellett szólni, ha haza akartam menni, ha elromlott valami a lakásban, ha gázpalackot kellett cserélni, ha be akartunk menni céges autóval Zhengzhouba, ő vitt minket az éves orvosi vizsgálatokra, szóval, nagyon fontos hombre volt, na. 

Eredetileg idegenvezető, angoltanár, fordító-tolmács, amatőr kornyikológus és dalász. 

Egyszer valaha volt egy német barátnője, és ez olyan mély nyomot hagyott benne, hogy teljesen véletlenszerű időpontokban és alkalmakkor németül küldött nekem üzenetet. Időnként mindezt kínai írásjegyekkel, hátha bekerülök a helyi tébolydába, és akkor nem lesz több gondja rám.  A külföldi neve is innen van, a szülei, vagy a helyi sámán a 光辉, azaz ragyogás nevet akasztották a családneve után. Ő pedig, szakmai karrierje csúcsán, mivel külföldiekkel volt dolga sűrűn, választott magának "angol nevet", ahogyan ez szokás errefelé, azonban ő nem a szokásos Michael, Jack, David, Plate, Rambo, Acid, Ultraman, Samurai vagy Kobe lett, hanem a kínai nevének német verzióját vette magára, még Wechaten is Licht felhasználónévvel van jelen. 

Egy jólelkű, kedves ember volt eléggé nem kínaias temperamentummal. A világon legjobban utazni és énekelni szeretett, amikben legjobb partnere a felesége volt, a terv az volt, hogy még nyugdíj után pár évet dolgozik a suliban, gyűjt még egy kis pénzecskét, és azután csak utazgatnak és énekelgetnek.....

Nem tudom, mi van vele, egy hirtelen nyugdíjazás után már nem sokat kommunikáltunk, ünnepekkor egymásra írunk, és ennyi. Mindig szeretettel fogok rá gondolni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandarin-kacsa-mesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7717925481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása